Korrózióvédelmi, Analitikai Kft.
8200 Veszprém, Wartha V. u. 1/2.
(GPS: 47.085012, 17.901677)
Telefon/fax: (88) 873-287
E-mail: vekor@vekor.hu

A cégről | Vekor-konferencia | Korróziós Figyelő | Bevonat ellenőrzés
Katódos védelem | Gyártmányok | Tanfolyamok | Elérhetőségek

a VEKOR Kft. története VEKOR szolgáltatási szerződés VEKOR szervezet tagjai referencialista tanúsítványok, akkreditációk adatvédelem a VEKOR Kft. megközelítése

 

A Vekor Kft. története

Az 1949-ben alapított Nehézvegyipari Kutató Intézetben 1950 óta működött Korróziós Osztály. Ebben a nagyon eredményes szellemi műhelyben honosították, majd terjesztették el Magyarországon a katódos védelmet és dolgoztak ki több bevált bevonatrendszert, inhibitort. Az Osztály lényeges munkát végzett a magyarországi korrózióvédelem megszervezésében. 1961-ben létrehozta a VEKOR Vegyipari Korróziós Szervezetet. Szerkesztette és kiadta a Korróziós Figyelőt, az egyetlen kizárólag korróziós tárgyú, világszerte jegyzett hazai folyóiratot.

A NEVIKI-ben kezdett munkát az 1991. december 16-án magyar magánszemélyek által alapított VEKOR Korrózióvédelmi, Analitikai KFT folytatja. A hagyományőrzés miatt megtartott elnevezés ma már „VEszprémi KORróziós műhelyt” jelent.

A VEKOR KFT konferenciát szervez az ipar és a kutatás területén korrózióvédelemmel foglalkozó szakemberek számára. A VEKOR szervezet működtetésével a csekély évi díjat fizető tagvállalatok számára segítséget ad, hogy megtalálják potenciális vevőiket, illetve szállítóikat. 

A VEKOR KFT a KORRÓZIÓS FIGYELŐ szakfolyóirat szerkesztésével és kiadásával fórumot teremt a kutatóknak és a gyakorlati szakembereknek, valamint a cégük, termékük reklámozását fontosnak tartó üzletembereknek. Szakmai kiadványokat támogat és ad ki, tanfolyamokat szervez.

Hasznosítva az összegyűlt tapasztalatokat a munkatársak kárelemzést végezve megállapítják berendezések tönkremenetelének okát és segítik az üzletfelet a káreset megelőzésében. A kutató laboratóriumban elektrokémiai, metallográfiai és egyéb módszerekkel folyik a korróziós folyamatok tanulmányozása. 

Talajkorróziós felülvizsgálat után, szükség esetén katódos védelem tervezésével, megépítésével és rendszeres ellenőrzésével megóvható a talajban lévő tartályok és csővezetékek külső felülete. Katódos módszerrel tárolótartályok, szennyvízkezelő létesítmények belső, közegoldali felülete is gazdaságosan védhető. A VEKOR KFT ezen a területen is jelentős munkát végez. A tudományos alapokon nyugvó tervezéstől a kivitelezésen át a folyamatos üzemeltetésig terjed a tevékenység, amit kiegészít a katódos védelmi eszközök gyártása. A hosszú élettartamú összehasonlító elektródokat és anódokat rövid határidővel szállítjuk a partnereinknek.

A VEKOR KFT. rendelkezik a bevonatvizsgálatokhoz szükséges berendezésekkel, műszerekkel. Ezek alkalmazásával történik a különféle igénybevételnek megfelelő bevonatok kiválasztása és a festési technológia adaptálása. A VEKOR KFT. jelentős tevékenységi körét képezi a festett szerkezetek állapotfelmérése, a korrózióvédelmi tervek készítése, a bevonatkészítés ellenőrzése a beruházó, vagy esetenként a kivitelező megbízása alapján. Csúcsellenőri tevékenységre a legnagyobb cégek adnak megbízást.
A még jobb munka biztosítása érdekében a VEKOR KFT. bevonatvizsgáló laboratóriuma évek óta az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 számú, a „Vizsgáló és kalibráló laboratóriumok felkészültségének általános követelményei” című szabványban foglalt előírásokat is alkalmazza. A megfelelőséget a Nemzeti Akkreditáló Hatóság tanúsította.

A VEKOR Kft folytatja elődje munkáját a hűtési és fűtési rendszerek vizsgálata, minősítése és az alkalmas inhibitorok kiválasztása terén.

A gépgyártó műhely elsősorban a KO anyagok megmunkálásában rendelkezik nagy tapasztalatokkal. Az elkészült berendezéseket saját gyártmányú tisztító és passziváló szerrel – VEREX – tesszük tökéletesebbé. A VEREX pasztát és emulziót az egész országban szívesen használják a semmivel sem jobb, de jelentősen drágább külföldi készítmények helyett.

A VEKOR KFT az EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségellenőrző rendszert működtet, és ezt a DET NORSKE VERITAS tanúsítványa bizonyítja.

A VEKOR KFT éves bevételének növekedési üteme az inflációs ráta felett volt, így a kezdeti 8 millió forintról 2006-ra a bevétel 70 millió forintra nőtt. Partnereinek száma nagy, a konferenciákon rendszeresen 120 főnél több vesz részt. A VEKOR Szervezet taglétszáma 2011-ben 13. Tájékoztatásul a névsort bemutatjuk. Hasonlóan nagy a referencialista.

Tisztelt Ügyfelünk!

Korrózióvédelmi szervezetünk, a VEKOR majdnem 50 éve áll az ipar szolgálatában. Az önkéntes társulás alapján működő szervezet tevékenységét a kölcsönösen előnyős szolgáltatási szerződések teszik lehetővé. Mit nyújtunk partnereinknek?

  • A szerződés aláírója a VEKOR Szervezet tagjává válik.
  • Egy képviselője évente 3 napos korrózióvédelmi továbbképzésben részesül önköltségi áron.
  • Közvetlen kapcsolatokat teremtünk számára azokhoz, akik korróziós problémáját megoldhatják, vagy termékeit, szolgáltatásait felhasználják.
  • A VEKOR konferencián széles körben reklámozhatja termékeit, tevékenységét.
  • Korróziós problémáinak feltárásához, megoldásához műszaki szakértést, mérnöki szolgáltatást kap.
  • Felkérésre szakembereinek kedvezményes korróziós továbbképzést szervezünk.

A Megbízó az alábbi szolgáltatásokhoz jut:

  1. A VEKOR konferencián egy munkatársa kedvezményesen, a szervezési költség térítése nélkül vehet részt.
  2. A VEKOR konferencián külön térítés nélkül kiállíthatja termékeit, reklámozhatja tevékenységét.
  3. A korrózióvédelem területén évenként 3 mérnöki munkanap műszaki szakértés.

A szerződés összegét Önök állapítják meg, az alábbi ajánlatunk arányban áll az Önök által kért szolgáltatásokkal:

 

1 pont

1 és 2 pont

Teljes igény

2017-ben legalább

185 eFt

195 eFt

305 eFt

2018-ban legalább

185 eFt

195 eFt

305 eFt

2019-ben legalább

185 eFt

195 eFt

305 eFt

Szolgáltatási szerződéstervezetünket mellékeljük. Kérjük a szer­ződéstervezet aláírása előtt töltsék ki az általunk üresen hagyott  Megbízó, összeg, koordináció és igény adatokat. Aláírás után egy példányt küldjenek vissza címünkre. Amennyiben csak rövidebb időre szerződnének, keressenek meg bennünket, vagy értelemszerűen töltsék ki a szerződést.

Letölthető szerződés, Ms Word 97–2002 dokumentum (90 KB)

A VEKOR Szervezet tagjai
(2013. január 1.)

Color Service Kft./Sigma Coatings, Budapest
Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Vác
GYŐRLAKK Festékgyártó Rt., Győr
HEMPEL Magyarországi Fióktelepe, Budapest
HENELIT International Kft., Székesfehérvár – HENELIT GmbH, Ausztria
KLEIN Műszaki Kereskedelmi Kft., Esztergom
MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft., Jászkisér
MVM Paksi Atomerőmű Zrt., Paks
SPRAY-TECH Kft., Budapest

További együttműködő partnereink

      Anyagvizsgálók Lapja

A Vekor Kft. referencia listája

Vekor Kft. Olefin-2 projekt elismerő oklevél

Laboratóriumi korróziós vizsgálatok >>>
Káresetek szakértése >>>
Szakértés a vízellátó és szennyvízkezelő létesítményeknél >>>
Talajkorróziós szakértések és katódos védelem tervezése, építése >>>
Tanulmányok, korrózióvédelmi tervek >>>
Bevonatkészítés ellenőrzése a beruházó, vagy esetenként a kivitelező megbízása alapján >>>

Tanúsítványok, akkreditációk

Det Norske Veritas Minőségirányítási Rendszer Tanúsítvány (ISO 9001:2015):

Vekor Kft. ISO 9001:2015 Tanúsítvány

NAH Vizsgálólaboratórium akkreditáció (ISO 17025:2018):

Vekor Kft. NAT Vizsgálólaboratórium akkreditáció

VIA-S, helyszíni vizsgálatok jártassági igazolása:

Vekor Kft. Magyar Közút, helyszíni vizsgálatok jártassági igazolása